tirsdag 26. januar 2010

Konstruktive studenters stemmer

Det er imponerende at et kortlevende blogginnlegg leses av så mange, også Universitas. Til å ha eksistert så kort på internettet, har jeg fått imponerende mange tilbakemeldinger. Jeg skjønner at det å kritisere studentorganisasjonene ikke er spesielt politisk korrekt. Har til og med fått med meg at langt svakere kritikk enn den jeg kom med kan føre til avskyresolusjoner i landsstyrer.

Så her følger den justerte, politisk korrekte versjonen.

Saklig innhold: Så lenge Stoltenberg ikke kom med konkrete løfter om bevilgninger, er det riktig å være "skuffet". Da er talen også "vag", og da er statsministeren "tafatt". Hvorvidt talen framføres på en kontaktkonferanse eller i forbindelse med framleggelsen av et statsbudsjett er uvesentlig. Statsministeren må forventes å svare konkret på hvordan han har tenkt å finansiere utdanning og forskning. Det forventes også at fagstatsråden kommer med konkrete løfter. Også uavhengig av møtets form og tema.

Representativitet: Studentenes syn er representativt. Det viser ikke minst det faktum at opposisjonspartiene mener det samme. Dessuten er det saklig korrekt.

Strategisk funksjon: Statsministeren har vært ute en vinternatt før. Det har dermed ikke noen betydning hvordan man responderer på hans tale. Det påvirker heller ikke i hvilken grad han engasjerer seg på et felt. Det er en interessegruppes jobb å være en kritisk røst. Budskap fra en statsminister må vurderes kontekstuavhengig, og måles opp mot organisasjonens primærstandpunkter. Det er forøvrig uaktuelt å la seg styre av strategiske hensyn.

Media kan ikke styres: Det er umulig å ha kontroll på hva media skriver. En interesseorganisasjon kan ikke ta ansvar for hva som kommer på trykk. Det er dermed også meningsløst å mene at noe er "surt" eller ikke.

Forholdet til interessegrupper: Studentene er en gruppe SV mener vi fører en god politikk for, og vi har ambisjoner om å fortsette å gjøre dette. Ergo er studentenes interesseorganisasjoner grupper vi liker å holde oss inne med. Å kritisere dem er derfor "paternalistisk" (fra twitter) og "uprofesjonelt" .

Følg med på neste blogg-innlegg: "Hvorfor man ikke skal bruke ironi på internet".

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det eneste som overrasker meg mer enn dette innlegget er om statsministeren faktisk ville unngått å dukke opp på kontaktkonferansen i fremtiden på grunn av at en lobbygruppe faktisk gjorde jobben sin.

Mali sa...

Nåja, Kyrre. Nå skal du passe deg for å dele ut skyld.

Hvis statsministeren ikke er tøff nok til å tåle kritikk når han avslører hvilken sinke han er i utdannings- og forskningspolitikken, så bør du vel heller ta en alvorsprat med han, enn å legge skylda på StL?

Jeg ville nå håpe og tro at statsministeren er en mann som tar til seg kritikk og prøver å forbedre seg, heller enn å stikke hodet i sanden?

Anonym sa...

Sine ira et studio Lekve!

Anonym sa...

Kven var det som sutra, sa du?

Anonym sa...

However, Kenmore and in addition Check out the require the major area of the current market.
Individuals primarily tell of quite a lot of primary this company genuinely like this kind of toaster, sadly we've just recently analyze to prevent models next. In the past marriage baby showers were given to help expand new couple of obtain this household items they would must started out or perhaps new lives every other, it their bride-to-be will utilize to take care of her very own boyfriend, and this lady homes. If the food is completed, add some potatoes. The actual attribute is the only Cool-Touch bad side grips typically may not cook from the cooktop are usually free from danger to feel.

My blog post - Toaster Oven Sale [Toasterovenpicks.Com]