torsdag 13. mai 2010

Vinnerne er kåret: En kraftuttrykklassiker?

Det er alltid slik at den som tar i kraftigst og bruker de saftigste ordene får de største oppslagene - som regel. Etter et usedvanlig kort møte i juryen har vi glede av å utpeke vinneren i forbindelse med framleggelsen av Revidert Nasjonalbudsjett: Forskerforbundet!

Pressemeldingen "Regjeringen går bort fra lik rett til utdanning" kan bli en klassiker og demonstrerer til fulle at aldri så galt kan det bli enda verre. Og hvem kan lenger påstå at regjeringen ikke handler? I følge Forskerforbundet innebærer dette RNB at regjeringen "fjerner seg [...] fra lik rett til utdanning", "en ytterligere forverring av de ansattes arbeidsvilkår vil finne sted", "kvaliteten på undervisningen vil bli skadelidende" og "dette vil svekke den forskningsbaserte undervisningen". Ikke dårlig!

Venstre berømmes med en hederlig andreplass. Overskriften "Stabilt sideleie for forskning og nyskaping" lovet godt, men dommedagsprofetiene i brødteksten er alt for svake. Hadde det vært en felles jury som også hadde tatt hensyn til grunnutdanningen, hadde nok den fiffige setningen "Regjeringens fremste satsing på skole etter fem år er fortsatt en halv lovpålagt banan," gitt enda høyere uttelling. Juryen konstaterer at Unge Høyres ord-, karakteristikk- og metaforsmie nå har fått en alvorlig konkurrent.

Juryen gratulerer Forskerforbundet og Venstre med vårens øverste pallplasser og ser fram til at dette toppes skikkelig når statsbudsjettet legges fram i høst. Til lykke!

3 kommentarer:

Arvid Ellingsen sa...

Forskerforbundet takker for finaleplassen, og ser fram til å forsvare den i statsbudsjett for 2011. Spesielt vil vi da trekke frem alle løftene i Soria Moria II som ikke har blitt fulgt opp, som reduksjon av midlertidigheten og innføring av 11 måneder studielån. Problemet med vår pressemelding denne gangen var at vi ikke fikk inn mer på 1 A4-side. Men før denne tid får vi sjekke om vi faktisk fortjener førsteplassen til bloggen din Kyrre. For det første var både Universitets- og høgskolerådet og flere universitetsrektorer enige med oss i at Regjeringen burde foreslått flere studieplasser, og vi synes ikke at nærmere 10 000 kvalifiserte søkere til høyere utdanning kan risikere å stå uten studietilbud til høsten. Når ikke alle er kvalifiserte får tilbud om studieplass så er lik rett til utdanning per definisjon ikke oppfyllt. Men som sagt det er jo mange politiske mål som risikerer en slik skjebne. Takk uansett for at du lettet din byrde og ga oss for en gang skyld en premie (hva er egentlig premien?)

Kyrre Lekve sa...

Har ikke helt bestemt meg enda. Retorikk-kurs hos Unge Høyre kanskje?

Johannes Fjose Berg sa...

Arvid: Spørsmålet er vel ikke om rektorer eller andre er enige med dere i at det burde vært noen hundre eller tusener studieplasser; spørsmålet er vel om det er riktig at Regjeringen nå går bort fra prinsippet om lik rett til utdanning? Jeg ville vel kanskje ha mitt på det rene hvis jeg hevder at dette var litt overdrevet? Hva slags kraftuttrykk skal dere bruke neste gang? Dessuten vil jeg også påpeke at dette er et revidert budsjett. Og når økningen av studenter ikke var større enn det man hadde lagt til grunn i Statsbudsjettet...

Kyrre: Det er ingenting som er så Unge Høyre-aktig, som å referere til Unge Høyre.

Og - det var jo litt overraskende at det ikke kom noen studiplasser. Har du noen tall på hvor lenge det er siden Regjeringen ikke leverte studeiplasser i RNB?

Hva har hastighet å si for smittespredning?

I Forrige blogg-post så vi litt på hvordan digital smittesporing kan øke andelen nærkontakter som kan sendes i karantene (eller noe annet pa...