søndag 3. april 2011

Panic! Studentprotest! The Smiths! The Queen is dead!

Sjelden har ett enkelt bilde bedre fanget omtrent alt som er viktig i vår tid.
Bildet er tatt under de store studentprotestene i London mot innføringen av skolepenger. Det viser at det er bra med gratis utdanning.

Legg merke til t-skjorta jenta har på seg. Tidenes nest beste pop-orkester. Hvis noen lurer, så ønsker jeg meg sånn til jul.

Det er dobbeltaktuelt fordi det er 25 år siden The Smiths ga ut sitt mesterverk "The Queen is dead". The Smiths var strengt tatt ikke noe stort album-band - de lagde først og fremst sinnsykt bra enkeltlåter (noe Morrisey fortsatte med, selv om det ikke er helt det samme. Vi savner Johnny Marr). Men The Queen is dead er et unntak. Et helstøpt veldig bra album.

Det er trippelaktuelt fordi studentprotestene i år minner om store protester under Thatcher-tida i England (både der og i Norge). Det var en trist tid med reaksjonære krefter på sitt sterkeste. Det anbefales ikke å slippe til høyresida igjen...
I den anledning gir Mojo magasin ut en samling av protestsanger som minner om den gang. Og der er det noen perler. Billy Braggs "Who's side are you on" og Robert Wyatts versjon av "Shipbuilding" (skrevet av Elvis Costello, og gitt ut året etter Wyatts versjon) er riktig så flotte.

Et riktig kinderegg altså.

3 kommentarer:

Mona Persdatter Bekkevad sa...

Tør jeg spørre hvem som er tidenes beste pop-orkester hvis The Smiths bare er nummer to?

Kyrre Lekve sa...

Jeg er nødt til å holde en knapp på de fire velfriserte guttene fra Liverpool. Tross alt.

Mona Persdatter Bekkevad sa...

Hehe, det må være en aldersgreie… Jeg ville nok ikke satt inn Liverpool-gjengen i topp fem engang :-D