tirsdag 6. oktober 2009

Har Venstre fått med seg at det har vært valg?

SV og Venstre har mange felles syn og prioriteringer i politikken. Begge partier prioriterer miljø svært høyt, begger partier satser på kunnskapg og begge partier er rimelig liberale og opptatt av å beskytte individet.

Det er derfor veldig forståelig at Venstre la opp valgkampen sin for å rappe velgere fra SV. Det jeg derimot syns var irriterende, var at Venstre brukte en hver anledning til å skjelle ut, mistenkeliggjøre og anklage SV for å svikte de omtalte sakene. Jeg mener og tror at SV var noe mer generøse. Jeg håper i hvert fall det. Vi anerkjente at Venstre ønsket å stoppe oljeaktivitet i Lofoten og Vesterålen, og trakk aldri i tvil at de ville jobbe for dette om det hadde blitt regjeringsskifte.

Nå fortsetter Trine Skei Grande som om det ikke har vært et valg. Hun fortsetter å mene at SV har "abdisert" i asylpolitikken, og hun "krever" forskningsløft.

Jeg har sympati og respekt for Venstre. Jeg tror Venstre hadde tjent på litt mer generøsitet overfor SV også. I hvert fall mellom valg...

3 kommentarer:

Hanne sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hanne sa...

Det er jo egentlig ganske opplagt at Venstre sloss får å ta velgere fra SV. Men det har også vært et mål for Venstre å sikre at det ikke er en flertallsregjering. I mindretall ville de ønsket seg å komme i vippeposisjon og sloss for en eller to symbolsaker og gitt blaffen i resten. Ok, dette er kanskje ikke så veldig generøst sagt, men det er slik Venstre oppleves i Oslo.

Jonas sa...

Sant nok. Jeg er enig i at Venstre bør være saklige i sin kritikk av SV. Det agiterte jeg også for i interne fora underveis i valgkampen, men jeg må få lov til å si at jeg er noe skuffet over hvordan Klassekampen/SV vrengte på Lars sine uttalelser/garantier. Dere lyktes og fikk fire nye år. Mange Venstrevelgere er også glade for at regjeringen fikk fortsette, men det er tragisk for miljøkampen at de grønne partiene på Stortinget ble vesentlig svekket etter dette valget.